My Blog List

Saturday, August 20, 2011

WIT ZANDSTRAND OP SABA

Zoals bij velen bekend is, is Saba een bijzonder mooi eiland met een prachtig regenwoud en een geweldige onderwater wereld. Het enige wat ontbreekt zijn de witte stranden waar het Caribisch gebied zo bekend om is. We hebben wel af en toe een "wandering beach" oftewel een zwart zand strand bij Well's Bay, waarvan de zee het zand regelmatig afvoert en na soms maanden weer aanvoert.

Een van de verkiezingsbeloftes was dat er een wit zandstrand zou komen bij de Cove Bay, naast het vliegveld. Tot onze grote verrassing zagen wij, toen we in Nederland waren, de eerste foto's op Facebook verschijnen van het opgespoten witte zand dat per boot vanaf St. Maarten was aangevoerd.
Het werd dus tijd om dat ook eens te gaan bezichtigen. Zeker omdat er voor morgen veel wind en hoge golven worden voorspeld vanwege een overtrekkende tropische depressie en men vreest dat er wel eens behoorlijk wat zand verdwenen kan zijn na het weekend.
Het is nu mogelijk om beschermd te zwemmen in de Cove Bay. Er is een grote stenen wal geplaatst zodat het ook voor kinderen een veilige plek is. Bij een vorige storm zijn er echter al wat gaten in de wal geslagen. Afwachten dus hoe het strand de orkaantijd zal doorstaan
No comments:

Post a Comment