My Blog List

Saturday, September 10, 2011

TROPISCHE STORM MARIA

Al een aantal dagen werd Tropische Storm Maria aangekondigd. Aanvankelijk leek het erop dat zij, zodra ze over Saba zou komen, orkaansterkte zou bereiken.
Vrijdag wist niemand meer precies wat te verwachten, want de voorspellingen waren nogal tegenstrijdig en de storm kwam niet echt op sterkte. Toch leek het er nog steeds op dat we behoorlijk zwaar weer konden verwachten.
Veel Sabanen besloten dus hun huizen maar dicht te maken, met "shutters" en luiken. Wat is wijsheid...........????
Vrijdagavond uit voorzorg toch maar de luiken van mijn atelier gesloten en wat voorzorgsmaatregelen getroffen, zelfs al wat extra gekookt, voor als de stroom uit zou vallen. Voor de rest maar even afgewacht wat de nacht zou brengen. Toen er om 12 uur 's nachts een flinke windstoot door het open raam van de slaapkamer kwam en regen op het bed, dachten we dat het toch nog zou gaan spoken. Even later was het echter weer rustig en op enkele regenbuien na, was er vanochtend om 11 uur nog steeds niks aan de hand.
Inmiddels toch maar aan het werk getogen in mijn atelier. Er lagen immers nog steeds 4 Kuna-applicaties te wachten waar kussens van gemaakt moesten worden voor de winkel.
Rond het middaguur kwam het bericht binnen dat alle tropische stormwaarschuwingen waren ingetrokken. Toch een behoorlijke zucht van verlichting: " Goodbye Maria".
De kussens zijn intussen klaar, de zon begon te schijnen, maar bij zonsondergang was er toch nog een wat dreigende lucht.
Misschien krijgen we vannacht nog wat hoognodige buitjes voor de cisterns.


Luiken van mijn atelier zijn dicht.


De zon begint alweer te schijnen.


De kussens zijn klaar.


Avondlucht

No comments:

Post a Comment