My Blog List

Tuesday, December 13, 2011

CHILI: La Serena en Valle de Elqui

Na een nachtje Antofagasta zijn we naar La Serena gevlogen voor de alweer laatste dagen van onze, helaas te korte, vakantie.
La Serena is een gezellig plaatsje aan de kust, uitgangspunt voor de Elqui vallei met zijn wijngaarden met "dak"druiven (zo genoemd omdat ze boven op de stok groeien in tegenstelling tot de gewone druivenranken) voor het beroemde Chileense drankje de Pisco Sour. In deze vallei bezochten we ook de geboorteplaats van de beroemde Chileense dichteres en Nobelprijswinnares: Gabriela Mistral.


La Serena fonteinEten onder een muurschildering geïnspireerd op Gustav KlimtVuurtorenIn mijn schetsboekje een voorzichtige poging om alvast wat inspiratie vast te leggenMooie tentoonstelling met politieke affichesen toch nog ergens op een tentoonstelling wat textiel gevondenDe kerken zijn over het algemeen heel soberEn met deze arme Christus moet je wel medelijden krijgen


Op naar de Elqui vallei waar in de negentiger jaren een stuwmeer is gekomen voor de stroomvoorziening.UitzichtKerkje van Monte Grande
Muurschildering gewijd aan Gabriela Mistral

We eten in een restaurant waar al het vlees buiten in bakken bereid wordt met zonne-energie.
Een stukje kip duurt enkele uren, dus de bestellingen moeten 's ochtends worden doorgegeven


en vandaar gaat het naar de distilleerderij waar Pisco Sour wordt gemaakt en uiteraard geproefd.Ja en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan.

2 comments:

  1. Els, dank voor het delen, ik heb genoten.
    Groet Hanny.

    ReplyDelete
  2. Dank je Hanny. Wij hebben ook genoten.

    ReplyDelete