My Blog List

Thursday, December 8, 2011

CHILI: PETROGLYPHEN EN REGENBOOGVALLEI

Aangezien ik al jaren gefascineerd ben van allerlei vormen van "rock-art" was onze eerste tocht naar de plaats waar in de rotsen petroglyphen te vinden waren.
Het was een rustplaats voor karavaan-reizigers in pre-colombiaanse tijden en de bewoners van de Atacamawoestijn lieten door in de rots gekerfde voorstellingen boodschappen voor deze reizigers achter.


Deze welkomst-groet is uiteraard van veel latere datum


Met onze gids op pad


Hij geeft eerst uitleg waarna wij er zelf dichterbij mochten klauterenPetroglyphen:zwangere lamaToch nog een klein spoortje van leven in de woestijnDaarna brachten we een bezoek aan de Regenboog vallei waar, onder invloed van aanwezige ertsen, rotsen in allerlei kleuren te vinden waren. Een feest voor het oog, maar moeilijk op de foto vast te leggen.


Daar kwamen we ook een paar lama's in het wild tegen.
Een lama wordt zo'n 50 jaar oud en krijgt elk jaar een jong. De zwangerschap duurt 11 maanden. Ze zijn dus doorlopend zwanger. Vandaar waarschijnlijk ook de petroglyph van de lama met een jong in zijn buik.Vervolgens nog een bezoek gebracht aan het zeer hooggelegen dorpje Rio Grande, waarvan de foto's morgen zullen volgen.

1 comment:

  1. Hoi Els, wat een mooie foto's van Chili; gaaf zeg. En wat maak je een mooie spullen. Heb zo'n beetje dit hele blog bekeken. Mijn favoriet zijn de schildpadden beanbags.

    Doe je de groeten aan m'n mams daar?

    Groetjes Karen Kuijpers
    (mijn blog: http://toasted-candy.blogspot.com/)

    ReplyDelete