My Blog List

Thursday, August 30, 2012

VAZEN

Met heel veel plezier heb ik aan deze vazen gewerkt.


Het was de bedoeling dat de applicaties op verschillende manieren zouden worden bevestigd, zowel met de hand als met de machine.
De machinale festonsteek en de cordonsteek had ik al vermeld.
Het kleine vaasje vastgezet met de franse knoopjessteek


Een machinale borduursteek gevonden die me wel wat leek, maar die bij de hoeken toch wat moeilijker bleek dat ik gedacht had. Dan is kraaltjes erop naaien toch een stuk makkelijker.


Een deel van de rode negatieve vorm vastgezet met een flanelsteek en dit doorgevoerd in een strooimotief aan de bovenkant en een deel van de zijkant, met in verschillende kleuren geverfd garen


Nog een blauw rijgsteekje over de vaas om wat schaduw aan te geven


Tenslotte de rode vorm doorgequilt met "stippling" en de resterende gele zijkanten in echo-lijnen met gouddraad.


De afwerking wilde ik eenvoudig houden, dus een achterkantje eraan genaaid en van onderen een stuk karton erin geschoven. Met de hand dichtgenaaid, een lusje eraan bevestigd en klaar was Kees...... ja dat dacht ik.
Toen het hing vond ik dat de onderste cordonlijn niet helemaal recht was.
Nog even geaarzeld, maar toch al snel besloten om alles weer los te halen en het opnieuw te doen. Nu ben ik blij dat ik er die extra tijd nog in heb gestoken.

Net toen ik klaar was kregen we prachtig licht door de gordijnen naar binnen en dat wilde ik jullie niet onthouden,


gevolgd door een mooie lucht na zonsondergang
4 comments:

  1. Prachtige kleuren bij elkaar! En wat een heerlijke avond zal dat zijn geweest

    ReplyDelete
  2. Zinderende kleuren ,het quiltje en de zonsondergang! Je hebt de vazen mooi verwerkt, vooral ook het stooimotief van de rand in prachtig!

    ReplyDelete
  3. Mooi geworden! En vooral leuk dat er zoveel applicatie technieken in zitten. Was natuurlijk ook de bedoeling (haha)maar zo bij elkaar is echt leuk. Ben nu al weer nieuwsgierig naar je volgende opdracht!!

    ReplyDelete