My Blog List

Monday, October 8, 2012

FREE MOTION QUILTING

Tussen de theoretische opdrachten door  af en toe even achter de naaimachine.  Ik wil mijn verzameling voorbeelden voor free motion quilting gestaag uitbreiden en proberen er regelmatig een nieuw motief aan toe te voegen.
Ook eens kijken hoe het op een lapje met een print werkt. Hiervoor garen verlopend in kleur gebruikt, maar daar zie je niet veel van als het geen effen stof is.
Dit soort motieven komt ook beter tot zijn recht op wat grotere oppervlakten. Het worden dus niet voor niets "fillers" genoemd. Op zo'n klein lapje wordt het bij de randen wat puzzelen.Op de achterkant  zijn de gebruikte naald, het garen voor boven en onderkant en de spanning vermeld.
Op een oude lap nog even een ander design uitgeprobeerd, maar daarvan vind ik het moeilijk om van het ene motief naar het andere te gaan. Daar eerst nog maar eens zien uit te komen voordat het bij de verzameling belandt.
Het wordt al een mooie verzameling.


En nog even het uitzicht van mijn studio op weer een prachtige oktoberdag


5 comments:

 1. mooie verzameling voorbeelden, doe ze in een map, dan heb je altijd een naslagwerk, zeker met de informatie op de achterkant.
  Wil je me niet zo jaloers maken met je uitzicht ;-)
  http://quiltaart.blogspot.nl

  ReplyDelete
 2. Met zo'n prachtig uitzicht kun je niet anders dan heel plezierig werken! Een mooie verzameling freemotion voorbeelden.

  ReplyDelete
 3. Die met die "tandwielen" had ik nog niet eerder gezien: heel leuk idee!

  ReplyDelete
 4. Wat een mooie verzameling al. Bedenk je de motieven zelf of zijn ze van een voorbeeld? Niet dat het wat uit maakt hoor.

  ReplyDelete
 5. Heerlijk zo je eigen naslagwerk te creëren. Ik heb ook een aantal gemaakt nav de site van leah day. Heb er ondertussen 20 klaar.

  ReplyDelete