My Blog List

Wednesday, October 3, 2012

MOLA PRINT

Inmiddels een blik geworpen op mijn laatste module. Om te beginnen is het de bedoeling om een applicatie-techniek wat nader te onderzoeken en daar werd, tot mijn verrassing, o.a. de mola-techniek genoemd, dat is immers een omgekeerde applicatie-techniek.
Het zal geen verrassing zijn dat ik daar voor heb gekozen. Plaatjes, foto's, info voldoende om enkele bladzijden te vullen, maar omdat ik toch nog wat anders wilde doen heb ik een molita gefotocopieerd en daar een positief en negatief "printblock" van gemaakt.en afgedrukt
Eerst wat afdrukken voor mijn schetsboek, maar als je dan eenmaal bezig bent is de verleiding groot om verder te gaan. Er zijn dus meerdere lappen, maar die gaan voorlopig even in de la met proefjes. Wie weet wat ik er later nog mee ga doen.
Heb ook nog een afdruk ingekleurd met allerlei kleuren textielverf, maar dat leek nergens naar.


Van een lieve vriendin kreeg ik foto's toegestuurd van de tentoonstelling "Het Geweven Woord" die zij in Turnhout had bezocht.
Een mooi overzicht van een deel van mijn collectie mola's en mola-blouses.3 comments:

  1. De mola applicatie techniek verder onderzoeken is een kolfje naar je hand. Jij kunt er boeken over volschrijven! Leuk om de foto's die in in Turnhout maakte terug te zien op je blog.

    ReplyDelete
  2. Leuk dat je tijdens jouw laatste module de jouw geliefde techniek kunt toepassen. En wat een prachtige verzameling molas heb je!

    ReplyDelete
  3. Wat een bof dat je jou favoriete techniek kunt toepassen in de module! En een prachtverzameling die in Turnhout hing!

    ReplyDelete