My Blog List

Sunday, October 28, 2012

UITPROBEREN

De nieuwe quilt begint heel langzaam aan in mijn hoofd vorm te krijgen, maar ik ben er nog lang niet uit. Daarom eerst maar eens wat probeersels.
Eerder in de cursus ben ik uitgebreid bezig geweest met het drukken met uitgeknipte spons vormen. Dat wilde ik nog eens opnieuw proberen met de vorm van de vaas.  Acrylverf gemengd met textielmedium en afdrukken gemaakt op een zachte ondergrond.
Ik vind de structuur en het feit dat de ondergrond door het  open motief zichtbaar is, altijd een mooi effect geven.
Toch wilde ik nog even iets anders proberen. Ik had net een flesje decoulorant goud binnengekregen en  ik wilde wel eens zien wat dat voor resultaat gaf. Het haalt de kleur van de stof weg en de nieuwe kleur, in dit geval goud, komt na heel heet strijken, tevoorschijn.Daar weer overheen gedrukt. 
Ik ben nog niet helemaal enthousiast.Intussen ook wat uitgeprobeerd voor de rand van de quilt. Een prima werkje voor 's avonds bij de televisie.
 Het wordt helaas wel weer tijdrovender dan in eerste instantie de bedoeling was.

4 comments:

 1. Jij werkt op zo'n andere manier dan ik gewend ben. Heerlijk om te volgen. En wat heb je weer een begin van een prachtige rand gemaakt.

  ReplyDelete
 2. Gezellig dat je er weer bent. Dat goud laagje vind ik wel spannend. Ben zelf gek op zilver! Of eigenlijk glans!
  Dacht eerst dat je blokjes een soort kommetje was. Goed gelukt dus, dat effect!

  ReplyDelete
 3. Ik vind je afdrukken van de vaasjes heel mooi; er zit diepte in. Misschien moet je de sjabloon voor de ontkleurder wat kleiner maken dan de spons...

  ReplyDelete
 4. Heel apart het goud laagje! Een beetje craquelee effect.
  Als ik het wel heb gebruik je eerst ontkleurder?

  ReplyDelete