My Blog List

Saturday, December 8, 2012

SABA-DAY


De eerste vrijdag van de maand december is het Saba-day. Al  dagen rijden dan de meeste auto's met  Sabaanse vlaggetjes rond om dit heuglijke feit alvast aan te kondigen en "to be proud of our island" zoals ze dat hier zo mooi zeggen. Een weekend vol met festiviteiten dat altijd wordt ingeluidt met speeches van hoogwaardigheidsbekleders van diverse omliggende eilanden en uiteraard van ons eigen bestuur.
Meestal vallen de vogels zowat van de hitte van het dak, maar gisteren stond er gelukkig een wat verkoelend briesje.

 Sinds we bij Nederland horen knapt The Bottom wat gebouwen betreft aardig op. Ditmaal werd  er een nieuw gebouw voor cultuur geopend, waar voorlopig echter even de bibliotheek in wordt gehuisvest. Het is genoemd naar de "Queen of Culture" van The Bottom: Mrs Carmen Simmons en zij mocht het gebouw dan ook openen.
Voor de gelegenheid waren alle "kunstenaars" van het eiland gevraagd wat werken aan te leveren voor een overzichtstentoonstelling van wat Saba op cultureel gebied te bieden heeft.
Helaas had ik alleen nog maar twee van mijn allereerste werken beschikbaar.
Ook wij vlaggen mee
De Carnavals-koninginnen mogen bij dit soort festiviteiten ook altijd "optreden"Mrs. Carmen is terecht trotsNog een oude traditionele hoofdbedekking die je weinig ziet op ons eilandEigen werk bekijken
1 comment:

  1. Die quilt ziet er echt niet oud uit. hoelang geleden heb je die gemaakt.
    Ziet er heel eigentijds uit. Leuk dat alle kunstenaars van het eiland iets
    mochten tentoonstellen.

    ReplyDelete