My Blog List

Thursday, January 31, 2013

REVEAL DAY


Terwijl ik nog in de mening verkeerde dat vandaag alle kleine quilts van de 15x15 groep zouden worden onthuld op de website werd ik gisteravond  plotseling verrast door een email dat alles te zien was. Dat was even smullen.
Gelukkig had ik mijn LIJNEN en het "artist statement" al een dag eerder ingestuurd.
Kennelijk overviel het nog meer mensen in onze of een latere tijdzone want er moeten er nog twee binnenkomen.
Als jullie ook nieuwsgierig zijn ga naar de website: http://fifteenquilts.com

Maar nu eerst even iedereen bedanken voor de goede raad en opstekers na mijn laatste gezucht dat ik er maar niet uitkwam. Ik had helaas mijn groene lap al verknipt voor de wortels dus kon daar niets meer aan veranderen. Maar het waren hele goeie tips, die ik zeker een volgende keer ga gebruiken.
 Ben ik tevreden met het eindresultaat? Nee niet helemaal, maar het was geen optie om nog een keer opnieuw te beginnen en het tijdsbestek van 14 dagen was voor mij toch te kort om tot een weloverwogen ontwerp te komen. Ik wilde Lijnen in het landschap, maar het zijn uiteindelijk de boomwortels geworden die hier in het regenwoud uitbundig aanwezig zijn. In de wortels heb ik d.m.v de kleuren blauw en groen, de ons omringende zee en het al eerder genoemde regenwoud willen verbeelden. Aangezien er nog steeds iets miste heb ik er nog twee "gouden lijnen" van een glanzende voeringsstof aan toegevoegd voor de zon. De gequilte lijnen op de witte voeringstof staan voor de rimpelingen in de zee die ik de hele dag door van patroon zie veranderen.
Ik heb zelfgeverfde stoffen en commerciële batiks gebruikt voor de wortels.  De golvende bewegingen waarmee ik ze aan elkaar heb gezet komen, door het kleine oppervlak, niet meer over.
 De wortels zijn met de hand op de witte satijnstof geappliceerd.

Les geleerd: Neem tijd voor een ontwerp.
In elk geval heb ik nu al wel een tekening gemaakt voor het volgende onderwerp: GATHERING.
Samenkomst of verzameling in het Nederlands.
Zal er echter eerst nog eens erg goed over nadenken. Ik heb nu twee maanden de tijd.
5 comments:

 1. Je mag toch best tevreden zijn ,met deze mooie boomwortels ! Vaak zijn de envoudige lijnen en snelle werkjes het mooist!

  ReplyDelete
 2. Of stof rimpelen heet toch ook zo?

  ReplyDelete
 3. Een mooi quiltje is het geworden! Leerprocessen zijn er altijd in het leven, wat Hannie zegt klopt, denk eenvoudig.
  http://quiltaart.blogspot.nl

  ReplyDelete
 4. Hij is goed gelukt en misstaat absoluut niet bij de rest. Ik vind vooral ook je verhaal erachter prachtig; zo komt het tot leven!

  ReplyDelete
 5. Het valt ook niet altijd mee om met de juiste ideeën op het goede moment te komen. Maar jouw quiltje misstaat zeker niet tussen de rest.

  ReplyDelete