My Blog List

Tuesday, November 5, 2013

WEER THUIS OP SABA


Na een lange vliegreis gistermiddag op St. Maarten aangekomen en daar op het vliegtuigje naar Saba gestapt. Helaas kwam er tijdens het vliegen een enorme tropische bui opzetten,waardoor ook de wind draaide en het erop leek dat er niet geland kon worden en we onverrichterzake naar St. Maarten terug zouden moeten gaan om het vandaag opnieuw te proberen.
Een uiterst bekwame piloot heeft echter een kwartiertje rond het eiland gecirkeld en ons tenslotte toch veilig op de grond gezet. Het gaf me de gelegenheid om onderstaande foto te maken, met onze kleine landingsbaan helemaal op de voorgrond. Het enige platte stukje op Saba!
De foto is niet helemaal helder, maar er viel toen nog steeds regen.
Er kwamen al wat vragen of ik voldoende had ingekocht en daarom maar even onderstaande foto genomen. Vooral veel stofverf en garen!

Ben nog steeds onder de indruk van al het moois dat ik gezien heb. Wat een opeenstapeling van vakmanschap en vooral creativiteit.
Ik heb echt ongelooflijk genoten. Nu wordt het tijd om alles wat ik daar heb opgezogen in mijn hoofd te ordenen: de tentoonstelling, de lezingen, de demonstraties en vooral ook om zelf weer aan het werk te gaan.


Hieronder alvast weer een kleine selectie van de tentoonstelling.

De eerste drie zijn van een van mijn favoriete quiltmaaksters: Bodil Gardner uit Denemarken.
Haar quilts zijn altijd vrolijk en een lust voor het oog.
Deze quilt is gebaseerd op een 15e eeuws manuscript
Geïnspireerd door Vincent van GoghPrachtige kleuren in dit landschap.


Picasso als inspiratiebron


Van de maakster van deze quilt Pat Blair heb ik een lezing bijgewoond, waarin ze o.a. het hele ontstaansproces van dit prachtige werk beschreef.
En tenslotte nog even een foto waarop de andere bladzijde te zien is van de quilt die een van de grote prijzen gewonnen heeft en die ik eergisteren al geplaatst had.


4 comments:

 1. Great to see your photos from Houston, Els, and to translate the blog page. I'm now a follower. I've seen Bodil's work before and would love to meet her. Such whimsy. And that book...up close it must have been absolutely breath-taking!

  ReplyDelete
 2. Wat een beleving!! Geniet van je verslag....

  ReplyDelete
 3. wat een geweldige reis heb je gemaakt. En nu dus weer veel inspiratie. Ik hoop dat je snel wat van je werk kunt laten zien!

  ReplyDelete
 4. Een geweldige ervaring om daar te mogen kijken! Prachtig werk hebben we gezien op je foto's. Veel inspiratie! Heel eigentijds en knap gemaakt. Wat ik een beetje mis zijn de abstracte werken?
  Maar jij kunt een hele tijd weer vooruit, met al die fijne materialen!

  ReplyDelete