My Blog List

Thursday, February 20, 2014

DIERENLEED?


Toen we dinsdagochtend op Cove Bay aankwamen was er net een fikse tropische regenbui naar beneden gekomen. Twee pasgeboren geitjes, een had de navelstreng er nog aanhangen, hadden een schuilplaats gevonden onder de overhang waar wij schilderen.
De moeder was in geen velden of wegen te zien. Het was zo zielig.
We hebben ze uiteindelijk toch maar weer naar de berg gebracht in de hoop dat de moeder zich bij hun zou voegen. Kennelijk is dat gebeurd, want we hebben ze niet meer terug gezien, noch gehoord.
Er zijn op het eiland, volgens sommigen, meer geiten dan inwoners en hoewel er al vaak is geprobeerd om iets aan deze overbevolking te doen, lukt het maar niet.
Het probleem is dat ze bijna alle planten die ze tegenkomen met de grond gelijk maken en als ze je tuin hebben gevonden is er geen bloem of plant heilig. Bovendien zorgen ze voor veel erosie en steken vaak vlak voor je auto de weg over.


Er moet echter wel gewerkt worden!
Ik blijf nog even bij de vissen omdat ik er eentje in textiel uit wil voeren en dit een prima manier is om een goed ontwerp te krijgen.
Op deze canvasjes is het leuk oefenen ... 


...en op onze markt van gisteren is deze al meteen van eigenaar veranderd.
Terwijl ik gisteravond aan het koken was werden we weer getrakteerd op een prachtig verlicht cruise-schip dat onder ons voorbij voer. Jammer dat het zo moeilijk te fotograferen is, want het is werkelijk een uniek gezicht.
3 comments:

 1. Wat een prachtige ontwerpen voor een quilt!

  ReplyDelete
 2. Hopelijk hebben ze hun moeder terug gevonden?
  Jou vissendetails vond ik echt bijzonder, geen wonder dat ze zo goed verkopen!
  Net wat Marjolijn zegt, iets voor een quilt?

  ReplyDelete
 3. Ondanks het dierenleed is het geweldig om zo dicht bij de natuur te kunnen wonen en werken!

  ReplyDelete