My Blog List

Wednesday, August 13, 2014

BIRMINGHAM FESTIVAL OF QUILTS

Van vrijdag tot en met zondag hebben Greetje Hein en ik rondgelopen op het Quiltfestival in Birmingham.
Wat een belevenis en wat een uiting van creativiteit.
Zo'n 1100 quilts  waren er te bezichtigen. Daarnaast allerlei workshops en heel veel mogelijkheden om  materialen te kopen. Aangezien onze tijd in Nederland er zowat opzit en onze koffers al veel te vol, heb ik me wat kopen betreft aardig ingehouden. Natuurlijk zijn er altijd wat dingen waar je echt niet zonder kunt!!

We hebben twee kleine workshops van een uur gedaan. Een van Pat Archibald en een van Alicia Merrett. Verder uiteraard nog allerlei mensen ontmoet, waaronder ook mijn twee mede-leden van de Fifteen by Fifteen groep, waar ik mee in Beaujolais was. Een vrolijk weerzien.

Kortom we hebben ongelooflijk genoten en kwamen eigenlijk nog minimaal een dag tekort. 


Het aller moeilijkst is nu om uit de hoeveelheid foto's een keuze te maken. Ik ga het toch proberen en zal in drie opeenvolgende blogjes, per dag laten zien wat me het meest aantrok.

Hierboven de quilt van onze Nederlandse Rita Dijkstra -Hesselink 
"Swinging Amsterdam"
Een prachtige quilt, die door de belichting helaas niet goed tot zijn recht komt.
Mijn favoriete Bodil Gardner:   "On the path of dreams"
Alicia Merret had een eigen tentoonstelling. Haar plattegronden trekken altijd veel belangstelling.
"Village on green fields"
In haar workshop heeft ze ons summier laten zien hoe ze te werk gaat en konden we zelf ook aan de slag om een kleine eigen plattegrond te maken.
De "David" van Gillian Theokritoff leek in eerste instantie alleen een enorm vlak met hele kleine gekleurde vierkantjes. Deze "pixels" bleken echter door het oog van de camera plotseling een hoofd te bevatten. 
Het was voor veel toeschouwers een verrassing.
Deze "Clock" van Kate Crossley is volgens mij het meest gefotografeerde object van de tentoonstelling. Volledig in stof uitgevoerd met ongelooflijk veel details ook aan de zijkanten. 
Het uurwerk werkte zelfs en de stoffen slinger ging heen en weer ."Sweet secret" van Shawna Lampi-Legaree. 
Erg mooi gequilt.
"Figuren" van Rosie James
De loshangende draden gaven het geheel iets extra'sSusan Shie had ook aardig wat  bijzonder werk hangen. Al haar quilts zijn volledig met de hand volgeschreven. Een detail hieronder.


Tot slot nog een bomenquilt.
"No more 1" van  Christine Restall

Dit was de vrijdag selectie. Morgen ga ik proberen mijn zaterdag keuze te plaatsen.


6 comments:

 1. Oh...I wish I could have seen it -- especially as my tutor, Linda Kemshall, and her daughter Laura and colleague Catherine Nicholls (a Canadian) were there too. I'm now wondering...how to fit this in to a trip to Scotland in 2017?

  ReplyDelete
 2. Je reist wat af Els! Maar wat heerlijk dat je daar zo hebt genoten. Jammer dat we elkaar verder niet meer hebben gesproken.

  ReplyDelete
 3. Een pracht selectie! De laatste zou ik zweren dat het Linda Colsch was, ik had de naam nog niet gelezen! Ben ook benieuwd naar jou workshop resultaten?

  ReplyDelete
 4. Wat een mooie en bijzondere quilts!

  ReplyDelete
 5. Wat een bereisd iemand ben je toch. Bijzonder mooi. Bij de laatste dacht ik ook meteen aan Linda Colsh.

  ReplyDelete
 6. Meer moois, meer genieten, dank!

  ReplyDelete