My Blog List

Saturday, November 22, 2014

ZOEKTOCHT

Het is altijd een zoektocht hoe ik het "Sabaanse" weer op een andere manier kan overbrengen op een landschap. Het uitzicht op de eilanden in de verte moet er steevast deel van uitmaken.
Er wordt in de beginfase heel wat heen en weer geschoven met papieren sjabloontjes.


Onze enige weg maar weer eens geprononceerd in beeld.Dan is het zoeken naar de juiste kleur voor de vaas.
Aangezien ik daar niet meteen uitkom start ik met het schilderen op stof van de heliconia's.
Ik heb nog een voorgeverfd lapje liggen waarvan de kleur alleen maar wat bijgeschilderd en van schaduw accenten hoeft te worden voorzien.Als die erop zitten komt de kleur van de vaas weer aan de orde.Maar deze is het toch ook niet.Dan maar weer terug naar de verfpotjes om een kolibrie te schilderen.........en een vis


Eerste opzet van de rechter hoek..
... maar de vis in de linker hoek is niet naar mijn zin..... dus een nieuwe geverfd.
Maar ook die is het niet.

Wordt vervolgd.

De zending met Tyvek uit Nederland is nog steeds niet binnen en zal wel ergens op een van de eilanden zijn blijven hangen. Nu moet ik een nieuwe oplossing vinden voor de uitvoering van het thema Road voor de 15 x 15 club. Dat moet voor 1 december klaar zijn, dus er is haast geboden.
Snel aan de slag!
  

6 comments:

 1. So sorry your parcel is wandering -- I have a wandering parcel too,,,not fabric but new telephone equipment. Very frustrating either way! Love your colourful 'saba-ing"! :-)

  ReplyDelete
 2. De oranje vaas met kleine groene vaasjes is perfect. Het gast zeker lukken met de vissen. De proefvissen gebruik je natuurlijk voor een volgend werk!

  ReplyDelete
 3. Leuk om weer de opbouw te zien van een landschap in de kleuren van jouw eiland. Het blijft elke keer weer lastig als de post niet aankomt, maar het maakt je ook weer vindingrijk en creatief in het vinden van oplossingen!

  ReplyDelete
 4. Ik kan alleen maar bewonderend toekijken.....!

  ReplyDelete
 5. Het is wel een zoektocht en steeds maar weer opnieuw uitproberen voordat het quiltschilderij naar je zin is.
  Maar uiteindelijk wordt het helemaal naar je zin en dat is heel belangrijk, je wilt toch iets afleveren wat je zelf ook mooi vindt.

  ReplyDelete
 6. Hoewel nog niet helemaal naar je zin, ik vind het al heel erg mooi worden. Het komt goed!

  ReplyDelete