My Blog List

Tuesday, April 7, 2015

BELIZE

Nu we eindelijk weer beter internet hebben ga ik snel proberen om wat foto's van onze eerste week in Belize op dit blog te plaatsen.
We gingen voornamelijk naar Belize voor de Maya kunst.


Dus eerst een bezoek aan het museum in Belize City,

waar we o.a. een tekening van een van de originele muurdecoraties van Santa Rita konden bezichtigen. Het origineel  is helaas verloren gegaan.


Ons eerste bezoek gold de ruines van Altun Ha. Hier kwamen we nog busladingen cruise toeristen tegen.De beroemde maskers hebben erg veel te lijden gehad.Na Belize city verbleven we enkele dagen in het noorden in Corozal, waar we deze lokale bus
ontwaarden.Dit huis is "for sale". Ben benieuwd of er erg veel kopers voor zullen zijn.

Dan op naar Santa Rita, waarvan we de muurschildering in het museum hebben bewonderd.
Hier is slechts 1 andere bezoeker.


Het is Goede Vrijdag en we stuiten plotseling op deze locale processie die van de ene kerk naar de andere trekt.De volgende dag met een heel klein veerpontje naar de Cerros ruines.Prachtige maskers en we lopen als enige bezoekers door de ruines. Een zeer bijzondere belevenis.Bovenop deze tempel stond de priester. Bij zonsopgang en zonsondergang werden deze maskers beschenen.


We zien erg veel armoede. Hier nog een origineel "mud-house".
De huizen zijn prachtig beschilderd in allerlei felle kleuren en ik kon het toch niet laten om even te stoppen om dit huis in mijn favoriete kleur op de foto te zetten.
Hieronder het huisdier van ons hotel : de coatimundi.  

2 comments:

  1. Ik kan als huismus altijd zo genieten van je verhalen en de plaatjes!Wat me wel op valt is die hoge hekken om die huisjes.

    ReplyDelete
  2. Een heel bijzondere vakantie. Je hebt weer genoeg inspiratie opgedaan voor de komende tijd! Fraai, die maskers.

    ReplyDelete