My Blog List

Tuesday, April 21, 2015

ROESTLAPPEN

Het leuke van het lezen van de blogs van anderen is dat je vaak gestimuleerd wordt om weer eens even wat anders te doen. Hoewel ik hard aan het werk ben aan mijn landschap kon ik het, na het lezen van het blog van Chris http://chrissquiltinguniverse.blogspot.com/ en het bewonderen van de prachtige roestlappen, toch niet laten om zelf nog even wat uit te proberen.


Chris heeft het over liquid tannin (vloeibare tanine), maar aangezien ik niet zou weten hoe daar aan te komen, heb ik maar een bodempje wijn over een met wat water en azijn bevochtigde doek gegoten.
Daar de inhoud van twee theezakjes over uitgestrooid en wat zout.


Daarna de lap voorzichtig om een plastic pijp gerold en stevig naar het midden proberen te schuiven.Vastgezet met dun koperdraad, nog wat roestpoeder eroverheen, wat pure azijn en tenslotte in plastic gerold.En dit was de volgende dag het resultaat.Maar het bleef niet bij die ene lap. Hier heb ik mijn voorraad roestige spijkers en imbussleuteltjes op los gelaten. Ditmaal de azijn niet verdund met water. Vervolgens zout, thee en roestpoeder eroverheen gestrooid.


De lap dubbelgevouwen en weer laten broeien in plastic.


Zo ziet de achterkant eruit.


Op de voorkant is er veel meer tekening van de spijkers.Het werkt verslavend, dus nog maar twee lappen voorzien van dezelfde ingrediƫnten.Ze zijn lang niet zo mooi geworden als die van Chris, maar ik zie toch wel mogelijkheden.


Kijk maar eens naar dit detail.

Deze mogen even blijven liggen want nu ga ik toch echt verder met het landschap.9 comments:

 1. Wat een prachtige tekeningen in de stof! Zijn de blauwe tekeningen in de stof het gevolg van zout, thee of iets anders?

  ReplyDelete
  Replies
  1. De blauwe tekeningen zijn van de thee Aart. Ik kan niet goed zien of de rode wijn in de eerste lap ook zoden aan de dijk heeft gezet. Ik rommel altijd maar een beetje aan.

   Delete
 2. Ze zijn wat mij betreft geweldig! Inderdaad kan het ook met thee,
  Er stond even geleden een artikel in de Quilt en zo, hierover. Daar ging het om de volgorde van het proces, als je met soda begint is het resultaat blauw, als je met thee begint is het tussen rood oranje rood bruin. Als je interesse hebt, stuur ik het je over. En er komt yzersulfaat bij te pas. Ik ga het eens proberen als mijn quilt voor het thema Kronkels klaar is!

  ReplyDelete
 3. Dat is weer een mooi experiment! Ik zal ook eens in mn Quilt en zo's kijken maar ik heb ze niet allemaal.
  De lappen van Chriss zijn idd heel mooi!

  ReplyDelete
 4. Jammer genoeg kan ik niet alle foto's zien Els, maar wat ik kan zien ziet er geweldig uit. Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties wat betreft de Quilt en zo. Ik heb hem gekocht toen ik in Nederland was, in verband met het artikel van Nienke over eco verven. Nu ligt hij al een tijdje klaar voor de wijn en thee techniek die daar in beschreven staat. Binnenkort toch eens tijd voor maken. Jij gaat in elk geval goed met de experimenten. leuk hoor.

  ReplyDelete
 5. Heerlijk al die experimenten. En toch mooi dat we elkaar zo goed kunnen helpen!

  ReplyDelete
 6. mooi!!!! gelukt, daar kun je wat mee. Heb inmiddels all ingrediƫnten in huis ......nu nog tijd kopen ....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Als je het adres hebt waar je die tijd koopt wil ik dat ook heel graag.

   Delete
 7. Wat een mooie resultaten, ga het ook eens uitproberen. Want het geeft toch wel een heel mooi effect

  ReplyDelete