My Blog List

Wednesday, July 13, 2016

ISRAEL : TEL AVIV-JAFFA

Onze fantastische tijd in Israel is ten einde.
Het was jammergenoeg niet mogelijk om tijdens de reis iets op mijn blog te zetten, maar ik zal proberen de komende week wat indrukken hier te laten zien.
Vandaag wat foto's van onze eerste stop in Tel Aviv.
Een bruisende stad met prachtige stranden.


Uitzicht vanuit onze hotelkamer.Veel moderne hoog- en nieuwbouw...maar ook andere wijken waar Oud Tel Aviv tot leven komt.
In de wijk Neve Tzedek, de eerste Joodse wijk die buiten de havenstad Jaffa werd gebouwd, komen we verrassende kunst tegen.
Tel Aviv heeft meer Bauhaus- gebouwen dan enige andere stad in de wereld en is daarom
door Unesco in 2003 uitgeroepen als World Heritage site.
Met een gids hebben we hier een Bauhaus tour gelopen.De geschiedenis uitgebeeld in mozaïeken.
Street art
In het Tel Aviv Art Museum worden we bij binnenkomst verrast door een prachtig groot werk van Agamen een mooie tijdelijke tentoonstelling van Eli Gur Ari: "Growth Engines."

De volgende dag laat een enthousiaste Israëlische quiltster:  Shoshi Riemer, ons oud Jaffa zien 
en heeft ze voor ons een erg leuk Oezbekistans restaurant uitgezocht........waar we een uitgebreide hoeveelheid lokaal eten krijgen voorgeschoteld.
We hebben ervan genoten.
Shoshi nogmaals dank.


Deze deur vond ik een mooie afsluiting voor vandaag,


3 comments:

  1. Wat fijn, dat je weer iets op je blog kunt zetten, ik heb je berichten gemist, maar deze blog maakt het helemaal goed! Wat een geweldige stadsindrukken, en die kunst , te gek zeg. Ik denk dat de Bauhaus architectuur komt doordat veel architecten uit die tijd joods waren. En zeker daar hun ontwerpen werden uitgevoerd? In elk geval fantastisch om te zien toch?

    ReplyDelete
  2. Mooie serie Els, en een leuk verhaal erbij. Prachtig om al die verschillende bouwstijlen te zien. En wat hebben jullie genoten, daar kan je nog vaak op terugkijken...

    ReplyDelete