My Blog List

Saturday, October 28, 2017

LEKKER BEZIG

 De afgelopen week waren er wat minder afspraken en ben ik lekker aan het werk geweest.
Ook kregen we eindelijk de operatie datum van Gied te horen.
Er werd nog wel een slag om de arm gehouden omdat er veel ziekteverzuim op de operatiekamers is, maar in principe zou de tumor op 13 november verwijderd kunnen worden.
Na drie weken is er dan nog een controle, maar voorzichtig hopen we er toch op om nog net voor de Kerst eindelijk weer naar huis te kunnen.De gekleurde koffie pads hebben een ondergrond gevonden.Ook de geschroeide citroen portretjes zitten inmiddels vast.Deze vind ik persoonlijk de minste van het stel.


Op aanraden van een vriendin heb ik achter dit portret nog heel vaag een klein deel van een  tweede gezicht geborduurd met heel licht garen. Een soort van afwezige aanwezige. Deze lap was nog een beetje nat toen ik de kleur wilde consolideren in de microwave.
Er kwam een hele bijzondere tekening uit.
Soms lijkt het wel een Rorschach test.
Ik zag er deze moeder met kind in en heb hem gisteravond geborduurd.
Nu nog een passende ondergrond zoeken.Om een beetje een overzicht te krijgen hebben we een paar weken geleden met aan elkaar geplakte tempex platen in de slaapkamer een voorlopig prikbord aangebracht.


Het beviel zo goed dat we er deze week nog eentje hebben bijgemaakt.
Het werkt zo'n stuk makkelijker als je af en toe even op afstand naar je werk kunt kijken.Intussen voor een nieuw project herfstbladeren verzameld en met goudverf ingesmeerd.
Het is even wat anders werken dan in mijn ruime atelier op Saba, maar ook op het kleine aanrecht lukt het.


Bij gebrek aan een linoroller voldoet een lege wijnfles prima.De goudverf is moeilijk te fotograferen, maar ik ben wel blij  met het resultaat.
Hoe het verder gaat blijft nog even geheim.

5 comments:

 1. Heel bijzonder allemaal, zeer creatief.
  Ik wens je man een "goede" operatie en wens jullie een fijne kerst thuis.

  ReplyDelete
 2. Heel goed zoals roeit met de riemen die je hebt! Mooie verwerking met de koffiepads, en prachtig je goud drukken met bladeren!

  ReplyDelete
 3. Leuk om je zo lekker bezig te zien Els, en met prachtige resultaten. Creatief omgaan, met ruimte en materiaal en zie wat er tevoorschijn komt, geweldig!

  ReplyDelete
 4. Oh Els, je portretjes zijn zo lief en ik vind het zo knap wat je bereikt met weinig middelen. Als je een creatieve geest hebt heb je eigenlijk toch maar heel weinig nodig.

  ReplyDelete
 5. I am sorry that I've lost track of where you are and what is happening with you. I keep you and Gied in my prayers for up-coming surgery. Pushing forward with your work will help too...and it is indeed unique and wonderful.

  ReplyDelete