My Blog List

Thursday, May 10, 2018

BIAT Biennale Internationale d'Art Textile 2018 Beaujolais Frankrijk.

Het is hier een hele poos stil geweest. 
We zijn nl. intussen alweer even in Nederland en Gied zijn, hopelijk laatste, operatie is inmiddels achter de rug. Hij is goed aan het herstellen maar het zal nog wel enkele weken duren voor het zover is dat we terug naar Saba kunnen.

Nu even tijd om wat foto's te laten zien van mijn deelname aan de BIAT 2-jaarlijkse tentoonstelling in Beaujolais. 
Ik mocht daar mijn mola collectie, die oorspronkelijk gepland was voor Maastricht, tentoonstellen en tevens was ik al een hele poos geleden gevraagd om daar ook deel te nemen met eigen werk.
Helaas werd dat, door ons onverwachte lange verblijf in Nederland vorig jaar en de operaties daarna op St. Maarten, niet het werk wat ik van plan was te maken, maar een uit nood geboren andere collectie. 
Toch was het fijn om te zien dat het goed werd ontvangen.
Eerst maar even een overzicht van het mola-gedeelte.


Een originele blouse en foto's als aankondiging aan de ene zijde..........het molaverhaal en een door mij van molita's gemaakt schellekoord aan de andere zijde.

Eerst alles maar eens uitleggen. 
De organisatie had ervoor gezorgd dat we een mooie zwarte stoffen achtergrond hadden.Judy was speciaal uit Engeland overgevlogen om me te komen helpen.
Het eerste deel hangt.Nu is ook het tweede deel klaar.OverzichtDe eerste bezoeker is er al........en snel is er veel belangstelling voor de techniek.
De door mij van molita's gemaakte tasjes en pannenlappen zijn ook zeer gewild.Aan de overzijde is mijn eigen werk tentoongesteld, maar het was zo druk bij de mola's dat het er helemaal bij inschoot om daar goeie foto's van te maken.
Hieronder een klein overzicht.


De kikkers uit Mexico hebben een plaatsje aan de buitenkant gekregen.Reinaldo en Caribische kubistische dame.De koffiepads...

... nog meer koffiepads en Memories 1 en 2Paradise 1 en 2 en de geborduurde portretserie n.a.v. geschroeide citroenvlekken.
Vervolg.


De randen zijn gemaakt van stof met koffiepad afdrukken.
Dahlia's en deuren.


Nog wat meer klein werk.

Er waren ruim 5500 bezoekers en het zou nog drukker zijn geweest als de Franse spoorwegen weer eens niet gestaakt hadden.

Mede dankzij Judy, die ik niet dankbaar genoeg kan zijn voor haar hulp en Dijanne Cevaal voor de plezierige rit van Nederland naar Beaujolais, is het weer een geweldige ervaring geweest, met een hele mooie omzet in de mola's.6 comments:

 1. Een fraai overzicht van je werken en de mola's op de expositie!
  Wat fijn, dat je ondanks alle problemen toch mee kon doen, al was het niet precies met de werken die je wilde. En 5500 bezoekers, geweldig!

  ReplyDelete
 2. Ahhhhh Els !!! wat hangt (alles) daar prachtig !!!
  Een waardige "revanche" voor het niet doorgaan van Maastricht !!! Helemaal geweldig !

  (ben nog steeds blij met de "mijne" ;-) )

  ReplyDelete
 3. Het ziet er prachtig uit Els, en wat fijn dat je nu toch de mola's hebt kunnen laten zien en verkopen.... Een mooie tentoonstelling, met werk wat soms uit nood geboren werd, maar wat een prachtige nieuwe dimensie toevoegd aan je toch al mooie werk. Mijn complimenten en beste wensen voor een spoedig herstel van Gied.

  ReplyDelete
 4. Knap van je in veel opzichten!

  ReplyDelete
 5. Heb een hele tijd niet meer op je blog gekeken.....
  Gelukkig zijn jullie nu weer thuis en gaat het weer redelijk goed met je man.
  Even wat berichten doorgekeken en bleef natuurlijk steken bij de mooie mola tentoonstelling.
  Wat hangen ze er mooi bij! Kan me voorstellen dat de mensen er veel belangstelling voor hadden.
  Ook veel om te verkopen, dat was vast in trek.
  Ook je eigen tentoonstelling hangt er prachtig bij, echt om trots op te zijn hoor.

  ReplyDelete