My Blog List

Friday, January 29, 2016

VERVEN MET IJSBLOKJES

Ik heb al eens eerder geschreven dat verven met ijsblokjes voor mij een verslavende bezigheid is.
Inmiddels heb ik een tweede serie geverfd en staat er al weer een nieuwe serie klaar om uitgespoeld te worden. Er komen een dezer dagen dus nog meer plaatjes.
Ik heb in elk geval een goed excuus want maandenlang heb ik niet kunnen verven vanwege de droogte en het daarmee gepaard gaande watertekort. Bovendien heb ik aardig wat van mijn geverfde lappenvoorraad gebruikt en daar komt nog bij dat door de hoge luchtvochtigheid mijn procion 
poederverf aan elkaar gaat kleven, dus moet hij snel worden opgemaakt!Deze lappen zaten in een vaas met een omgekeerde bloempot erin. Ik vind toch dat ze dan te weinig in aanraking komen met de verf.
Dat was ditmaal: bright green, olive drab, azure blue.Deze zijn in het echt veel mooier en ik zie hier al achtergronden voor tropisch regenwoud.
Emerald green, cerulean blue, bahama blue, jade green, rust brown.
Ik koop mijn verf bij Dharmatrading in the US vandaar de andere benamingen voor de kleuren dan in Nederland.Deze twee gingen in een glazen schaal. Ik had eigenlijk niet genoeg ijsblokjes maar toch is er een prima resultaat vind ik.
Terracotta en deep orange zijn hiervoor gebruikt.
Het terracotta is niet zo goed terug te vinden, alleen hier en daar een beetje.

Inmiddels heb ik me opgegeven voor een online cursus van een maand van Pamela Allen:
"Vier quilts, een onderwerp"
Deze gaat komende week beginnen en ik zal er hier verslag van proberen te doen. 

4 comments:

 1. Met deze mooie lappen kan je weer prachtig werk maken

  ReplyDelete
 2. Ik vind dat zelf ook de leukste manier van verven.Het is altijd zo spannend wat het gaat worden.Je lappen zijn weer schitterend .
  Misschien kan je wat droge rijst bij je verfpoeder doen om het ook echt droog te houden?

  ReplyDelete
 3. Prachtige lappen! Altijd weer een verrassing wat er uit de pot komt? Leuk een online cursus, ben benieuwd naar je resultaten!

  ReplyDelete
 4. Heerlijk weer zo'n mooie voorraad!

  ReplyDelete