My Blog List

Thursday, February 1, 2018

REFLECTIE

Eindelijk weer eens een blog.
We hebben een spannende periode achter de rug.
Op 22 december konden we eindelijk richting Saba vertrekken.
Tijdens de 9 uur durende vlucht werd Gied echter behoorlijk ziek en tegen de tijd dat we, na 4 uur wachten op het geïmproviseerde vliegveld van St. Maarten - dat na de orkaan voor het meerendeel uit tenten bestaat- op Saba belandden kon alleen zijn bed hem nog bekoren.
Kerstnacht moest de ambulance weer komen om hem hier in het ziekenhuisje op te nemen en op Kerstochtend werden we met de medische helicopter van het eiland gehaald en naar het ziekenhuis in Sint Maarten gevlogen.
Daar volgde de volgende dag een spoedoperatie. Een achtergebleven niersteen had de urineleider geblokkeerd en een zeer ernstige infectie veroorzaakt. Hij heeft enkele dagen op de intensive care doorgebracht en ik heb al die tijd aan zijn bed gezeten.
Toen hij eindelijk naar huis mocht kwam de mededeling dat de prostaat de urineleider dichtkneep en er, zodra hij was aangesterkt, nog een operatie moest plaats vinden.
Die heeft vorige week plaats gevonden. 
Afgelopen zondag zijn we weer thuis gekomen. 
Ik hoop nu eindelijk wat minder voor verpleegkundige te hoeven spelen om weer wat tijd in mijn atelier door te kunnen gaan brengen.
Wel moeten we over enkele maanden weer terug naar Nederland voor de herstel stoma operatie.

Toch heb ik tussen de bedrijven door nog net kans gezien om voor het thema Reflectie voor de Fifteen by Fifteen groep een quiltje te maken.Dit is het uiteindelijke resultaat.
Het silhouet ben ik zelf, terwijl ik, met uitzicht op de eilanden St. Eustatius, St. Kitts en Nevis, 
sta te mijmeren (reflecteren) op de achterliggende periode.Vlak voor mijn vertrek naar Nederland in juni had ik nog wat lappen katoen geverfd en deze lap leek me prima om als achtergrond te gebruiken.
Door midden geknipt kon de onderste helft mooi gebruikt worden om de lucht in het water te laten reflecteren.


Van een lap handgeverfde zijden wat grasland geknipten met vlieseline vastgestreken.De reflectie van mijn silhouet in het water van een wat lichtere lila geverfde lap geknipt en er 
glanzende witte organza overheen gelegd.
Over het hele watergedeelte kwam een lap lichtblauwe organza.
Ook de eilanden zijn uit met procion geverfde lappen geknipt en met vlieseline vastgestreken.
De zon is van handgeverfde zijde.Het water is met golvende lijnen gequilt met zilver metallic garen en ook het gras machinaal free motion gequilt.


Met een Franse knoopjessteek hier en daar met de hand bloemetjes geborduurd.


De schaduwen van mijn silhouet extra aangezet met paars garen.


Nog een detail.


Om de reflectie van de zon in het water weer te geven wat goldflakes met gel medium aangebracht. 
Later weer een deel weggehaald en aangevuld met goud metallic verf die ik ook heel voorzichtig een beetje over mijn silhouet heb gesmeerd.

Na deze eerste blog van het nieuwe jaar hoop ik er weer snel meer te laten volgen. 
Bovendien wil ik, al is het dan laat, al mijn lezers toch een gelukkig, creatief, maar vooral gezond 2018 wensen.

13 comments:

 1. Nou je bent het jaar "goed" begonnen! Wat een tegenslagen; hopelijk gaat alles nu weer de goede kant op. Prachtig werkstuk!

  ReplyDelete
 2. Heftige tijd zeg ! Veel sterkte en je hebt weer een mooie quilt gemaakt.

  ReplyDelete
 3. Els , ik wens je het allerbeste en hopelijk komt alles in orde zodat je weer helemaal je kan gooien in je textiel

  ReplyDelete
 4. Zo lastig als je vanwege ziektes voor langere tijd niet thuis kan zijn. Dat werkt behoorlijk door in al je vezels. Jouw werk reflectie geeft daar een goed beeld van, het overpeinzen van alles wat op je pad komt.
  Heel veel sterkte voor Gied en jou.

  ReplyDelete
 5. Heel veel sterkte bij alles en geniet van alle mooie momenten. Fijn dat je weer je zelf kunt uiten (reflecteren) met textiel.

  ReplyDelete
 6. Petje af voor zowel je man, als voor jou. Hopelijk gaat alles nu weer de goede kant op. Knap dat je na zo'n heftige tijd toch in staat was om een dergelijk werk te kunnen maken.

  ReplyDelete
 7. Tjonge Els, wat een spannende tijd. Ik hoop dat het geluk nu aan jullie kant staat en wat fijn om je gevoelens te kunnen vertolken in textiel.

  ReplyDelete
 8. Prachtig uitgedrukt jouw reflectie, spannende tijd hebben jullie samen achter de rug en met nog een opname in het vooruitzicht. Ik wens jullie beiden heel veel sterkte.

  ReplyDelete
 9. Mooie quilt. Bewogen tijd heb je achter de rug. Hopelijk gaat het na die laatste herstel operatie beter.

  ReplyDelete
 10. Het houdt niet op, ik wens jullie het allerbeste en zorg ook goed voor je zelf!

  ReplyDelete
 11. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 12. Het was een zeer moeilijk en bewogen jaar voor jullie! gelukkig nu in beter vaarwater. Maar ondanks alles heb je toch weer een prachtig werk gemaakt . Laten we hopen dat dit jaar wat rustiger verloopt, zodat je meer tijd aan je hobby kunt besteden.
  Lieve groeten voor jullie allebei, en succes met alles .
  Hannie

  ReplyDelete
 13. Lieve Els, ik hoop zo dat alles nu weer ten goede keert!Knap hoe je de afgelopen tijd weergegeven heb in deze weer mooie quilt.

  ReplyDelete