My Blog List

Saturday, February 10, 2018

PARADIJS

Al even geleden was ik  een poosje bezig geweest met handquilten rondom een serie Afrikaanse figuurtjes die voorkomen op rotsschilderingen.  Mensen die mij volgen hebben ze waarschijnlijk al regelmatig hier en daar in mijn werk zien opduiken.


De contouren van de figuurtjes zijn machinaal geborduurd en ingeschilderd met goudverf .
Voor de rand heb ik zwart vilt,  beige glanzende synthetische stof, goudkleurige organza en bruine lutrador op elkaar gelegd en met de machine gemeanderd.
Daarna met een soldeerbout bewerkt.Aan de zijkanten stukjes bruine kant genaaid en een gouden sierbandje met de hand aangebracht.
Ik wilde de figuurtjes laten doorlopen in de rand, dus eerst maar wat papieren voorbeelden gemaakt zodat ik wat kan schuiven. Ook van papier wat potten geknipt.
Eerst even uittesten of het gaat lukken om ze op de lutrador te verven.Het handquilten was een welkome bezigheid in het hotel tussen de bezoekuren van het ziekenhuis door.

Bij thuiskomst nog een goudlamé randje erom heen genaaid.
Ook mijn welbekende koffiepads hebben geverfd en opgevuld een plaatsje op de rand gekregen.
Een vriendin die het zag vond het op het paradijs lijken, vandaar dus de naam.

Afm. 57 x 73 cm
22" x  34"

4 comments:

  1. Inderdaad een toepasselijke titel,door de figuurtjes en kleuren een klein paradijsje. wat goed om tussen de bedrijven door nog te quilten!

    ReplyDelete
  2. Mooi gedaan Els en een diversiteit aan technieken. Fijn om zo met de hand bezig te zijn en zo rustig de wachttijden door te komen.

    ReplyDelete
  3. Dank je wel voor je uitleg van jouw paradijs jouw figuren komen tot hun recht in de bijzonder mooie kleuren

    ReplyDelete