My Blog List

Thursday, May 25, 2023

WORKSHOP SABAANSE BOOMKIKKER: TOAST & TEXTILES

 Afgelopen zondag konden we de, vorige maand gecancelde, workshop "Sabaanse boomkikker" door laten gaan.


We starten met het verven van een klein canvas.Dit keer doet ook Anna, de gastvrouw van The Studio, mee.Hellen en Linda, die over is uit Canada, hebben de boomstam al geknipt uit, met ijsblokjes geverfde, stof die vooraf is voorzien van vliesofix.
Ook voor de kikkers heb ik op deze manier stof geverfd.
 Marylene, op vakantie vanuit Nederland, heeft er ook lol in.
Heleen heeft de patroontjes al uitgeknipt en gaat ze nu op stof spelden.Hanneke, Tabetha en Sally zijn ook hard aan het werk.De, door mij meegebrachte, varens en palmbladeren worden van verf voorzien.......... en afgedrukt op het geverfde canvasMarylene is nog druk bezig met het uitknippen van de kikker....... evenals Tabetha.Linda vraagt zich af of ze nog wat meer bladeren op haar canvas zal drukken.Hanneke kiest voor een kleurrijke kikker....... die hier beter te zien is.
De kikkers zijn inmiddels opgestreken op een, van vliesofix voorzien, lapje katoen....... en worden daarna uitgeknipt.Anna kan alles al op het canvas strijken.
Straks nog even extra vastzetten met een natte perslap eroverheen. Linda zet de kleinere onderdelen vast met een klein strijkijzertje........ terwijl Hellen nog aan het puzzelen is met de ogen.
Maar dan kunnen de eersten al poseren met het resultaat....... en nog drie.Nog maar een keer met Hanneke....en tenslotte de hele groep enthousiast samen.

Dit was voorlopig de laatste workshop in The Studio voor de zomervakantie.
Hopelijk kunnen we in augustus de zaak weer oppakken.
Ik heb intussen een hele poos om weer iets nieuws te bedenken.
Het blijft een uitdaging om iets te vinden wat in ruim twee uurtjes tot resultaat leidt.

No comments:

Post a Comment