My Blog List

Monday, April 19, 2021

GRAFFITI MUUR MET SCHADUWMENSEN.

Het was een druk weekend. 

Op zaterdag was er op het eiland een 5K run gepland waardoor de vraag ontstond of de geplande workshop van die dag kon worden doorgeschoven naar de zondag.

Dat was uiteraard geen probleem, maar aangezien we al een behoorlijk aantal deelnemers hadden werd besloten om zaterdag voor een klein groepje door te laten gaan.


Jenneke begint meteen enthousiast te schilderen....... en ook Selma en Shelley hebben er plezier in.
Selma noemt de wortelfiguren, "schaduwmensen" wat een veel mooiere benaming is volgens mij.Na het kiezen van een roestlap kan er gestempeld worden.Vooraf hebben we er met gel medium wat stukjes krant opgeplakt om het idee van een graffiti muur, met afgescheurde posters, meer gestalte te geven.
Later kunnen die nog enigszins worden overgeschilderd met waterverf.


Er moet uiteraard ook even getoast worden. Het is immers niet voor niets een workshop:
"Toast en Textiel."De figuren zijn uitgeknipt en er kan een compositie worden gemaakt.......... en tenslotte trots geposeerd.Nog even een collage.
Dan is het alweer zondag en geeft de nieuwe groep akte de presence.
Het is bijna een familie evenement.Tabetha is zoals altijd vrolijk van de partij en Hellen heeft haar zoon Elmer weer meegebracht.Tara en Jordan..... en inmiddels is ook Brianne van de partij.Zulema is vol overgave bezig....... terwijl Jade haar werk even van een afstandje bekijkt.Tara geeft een geheel eigen invulling aan de figuren en maakt er een familiefeestje van.Ze heeft er lol in.Ben ik tevreden?????Even pauzeren voor een hapje en een drankje.Kloë is, zoals altijd, zeer geconcentreerd bezig..... terwijl de juf toekijkt.Het vordert gestaag.Hellen en haar zoon bekijken het resultaat...... en poseren voor hun vertrek.
Elmer neemt ze allebei mee naar Californie, waar hij woont.
Vandaar dat ze er voor kozen om dezelfde kleur aan te houden.Tenslotte kan ook de rest van de groep op de foto.Ook deze resultaten even samengevat in een collage.
Het waren weer plezierige workshops met zeer enthousiaste deelnemers.

2 comments:

  1. Wat geweldig deze resultaten, en wat hebben ze weer genoten de deelnemers! Fijn dat je nu toch kon laten doorgaan...

    ReplyDelete
  2. ..en ieder hun eigen interpretatie, zo leuk....!

    ReplyDelete