My Blog List

Tuesday, March 14, 2023

WORKSHOP CREATE AND LEARN: SABA LIFE CENTRE : TAS MET BLOEMEN.


Zoals beloofd nu het verslag van mijn laatste workshop voor het Create en Learn programma, afgelopen woensdag voor het Saba Life centre.
Deze workshop van twee uur was bedoeld voor ouderen, waarvan sommigen met een mentale of fysieke handicap. Ik had daarom vooraf veel voorbereid zodat men toch met een leuk resultaat naar huis kon gaan.
Veel verschillende stofjes voorzien van vliesofix. Bovendien had ik een groot aantal blaadjes gestempeld en geknipt en ook de stelen alvast gesneden.Eric is er snel bij om zijn kleuren te kiezen.Erg blij ben ik met mijn twee hulpen.
Onze logee Marlies...

 

en Ellen die wel vaker hier helpt.De andere Eric heeft er ook veel plezier in en maakt de een na de andere bloem.Lucille heeft zich niet ingeschreven en vind het nu reuze jammer dat ik geen tas meer beschikbaar heb.
Ze is zeker van plan een volgende keer mee te doen.Eric blijft geconcentreerd bezig.Iedereen is lekker aan het werk.Barbara overziet haar resultaat.Ook Dika is blij met haar bloemen.Hilda is wat weifelend, maar het lukt haar, met wat hulp, prima.De heren gaan gestaag door......... maar hebben af en toe wat advies nodig.Ook deze dames kunnen wat hulp gebruiken.Alle bloemen worden vastgestreken.Daarna kunnen ze samen met de stelen op de tas worden geperst.En dan kunnen de blaadjes worden gekozen.
Erik is trots op zijn resultaat. 
Hij heeft met zijn zelfbedachte zonnebloem zelfs een eigen creatieve bijlage geleverd.Eunice heeft er wat vlinders bij bedacht.En Eric heeft de letters SABA toegevoegd.
Iedereen wil met zijn eigen tas afzonderlijk op de foto.
Trots...... en blijZij heeft er een hele bloementuin van gemaakt.
Prachtig om te zien hoe toch ieder zijn eigen voorkeur kleuren heeft.

We missen de twaalfde deelnemer die helaas eerder weg moest....


... en dus niet op de groepsfoto staat.

Iedereen heeft genoten en ik niet in het minst. Er was heel veel lol en plezier.
Wat heerlijk om met zo'n blije, dankbare groep te mogen werken.
Ik denk dat ik dit uiteindelijk nog wel een van mijn allerleukste workshops heb gevonden.

2 comments:

  1. Wat een succes weer met deze grote bijzondere groep! Iedereen is blij met zijn resultaten! en een groot compliment voor de docente!

    ReplyDelete
  2. Wat een leuke tassen en heel bijzonder de actieve mannen

    ReplyDelete