My Blog List

Sunday, July 16, 2023

ALWEER EEN STAPJE VERDER

Inmiddels alweer een stapje verder.


De muur is voorlopig vastgespeld en aangezien de opdrachtgevers vroegen of het mogelijk was om er varens op aan te brengen, eerst maar eens wat varens geplukt en erop gespeld om een beeld te krijgen.

 

Daarna de heliconia's getekend.De varens worden ingesmeerd mer groene verf....... en met een linoroller afgedrukt...... op met ijsblokjes geverfde stof.
Vliesofix eronder en voorzichtig uitgeknipt.
Ook de patronen voor de hangende heliconia's, voor de bovenkant, getekend.
Katoenen stof ingesmeerd met gesso....... en daar de heliconia's op geschilderd.Klaar.Intussen nog wat meer varens afgedrukt en opgespeld.Zelfs nog een groter soort wat i.p.v. het palmblad komt.
Het steekt er echter teveel boven uit, dus moet opnieuw gespeld worden.Eerst de hangende heliconia's maar eens schilderen.
Alweer een klaar............en kijken hoe het eruit ziet.Totaal overzicht tot nu toe.
Er moeten mijns inziens toch wat bladeren onder de hangende heliconia's.Ik ben niet tevreden over de kleur van de bladeren....... dus maar weer eens aan de gang met ijsblokjes en procionverf.Het begint al kleur te krijgen.Maar ook deze kleuren staan me niet aan.Eens kijken of ik er wat aan kan veranderen met een sponsje ....... of met een kwast erover.Ik blijf er niet tevreden over.Intussen aan de zijkant nog een grote varen toegevoegd.....en een glorisoa lelie geschilderd.Die  wordt uitgebreid met nog twee exemplaren.Inmiddels olifantsoor bladeren op wateroplosbaar vlies getekend.Diverse kleuren organza in kleine stukjes geknipt en tussen twee lagen organza gespeld.
Het wateroplosbaar vlies eroverheen.......... en eindelijk weer eens op de naaimachine.

Morgen komen de opdrachtgevers kijken, dus vandaag nog maar eens proberen een oplossing voor de bovenkant te vinden.
2 comments:

  1. Valt niet om de juiste kleur te vinden.. maar de opzet begint al goed te komen…
    De bladeren die je stikte in de organza , hebben misschien de juiste kleur?

    ReplyDelete
  2. Jammer dat je niet de juiste kleur kunt vinden, maar zo fijn dat je goed kan tekenen....daar ben ik jaloers op....

    ReplyDelete