My Blog List

Tuesday, November 6, 2012

HOUSTON 2

Zoals beloofd begin ik dus nu met een overzicht van de quilts die ik gefotografeerd heb.
Uit respect voor de makers van de quilts heb ik bij iedere foto de naam en beschrijving, zoals die op de show hing, bijgevoegd. Wanneer je op de foto klikt wordt hij enigszins vergroot en is het makkelijker te lezen. Sommige beschrijvingen waren, vanwege het licht, vaak moeilijk te fotograferen.
Ik hoop toch dat jullie ervan genieten.

Vandaag een variëteit in landschapsquilts.

Maar daar kan ik natuurlijk niet mee beginnen voordat ik eerst de "over-all" winnaar BOS (Best of Show) laat zien. Het is een quilt waarmee Amerika geëerd wordt, maar die vooral sprankelt door de 5.121 swarowski chrystals die erin zijn gebruikt.
De volgend quilt heeft enige uitleg nodig. Hij is gemaakt door Karin Eckmeijer, bij velen bekend van de huisjes of de Stedenbouw workshops van Greetje Hein.
Dit keer heeft ze de huisjes in een log cabine verwerkt en langs de rand. De foto doet eigenlijk geen recht aan het geheel. Zelf heb ik detail foto's, maar dat wordt een beetje veel om hier te laten zien.Dit is een steegje in Amsterdam met graffiti die de Amerikaansesmaker in andere delen van de stad heeft gezien.

Ik hoop dat jullie ervan genieten.
Morgen een andere categorie.


5 comments:

 1. Jouw werk hangt de volgende keer ertussen?
  groetjes,
  Marjon

  ReplyDelete
 2. Mijn voorkeur: de graffitimuur en de twee laatste quilts (vanwege kleurgebruik).
  Ben benieuw wat je morgen laat zien...

  ReplyDelete
 3. Oh wat is dat genieten. De huisjes en de logcabin vind ik heel erg origineel, heb de foto echt even opgeblazen. Allemaal terechte prijswinnaars!

  ReplyDelete
 4. Dit is toch niet meer leuk!!! Dit wil je toch gewoon in het echt zien!!!
  Geweldig. Dank je wel.

  ReplyDelete