My Blog List

Tuesday, September 1, 2015

STEMPELS en TANGLES

Tropische storm Erika heeft ons wel behoorlijk wat wind maar nog steeds veel te weinig regen gebracht. 
Op het eiland Dominica is de ravage echter enorm en zijn er tientallen doden gevallen.
We klagen dus niet, maar  aangezien onze watervoorraad aardig begint te slinken moet ik het verven, waarbij veel spoelwerk nodig is, voorlopig maar even achterwege laten.

De twee quiltjes die voor eind september en eind november voor de FifteenbyFifteenclub gepland staan, zijn inmiddels zowat klaar, dus even een "speel"pauze ingelast.Ik wilde nog eens aan het werk met de nieuwe houten stempels.De gelli-plaat ingesmeerd met stofverf en er de stempel opgedrukt.
Op een geverfde lap gaf de eerste afdruk dit resultaat.
Nog niet echt iets om over naar huis te schrijven.


Deze is al ietsje beter
De subtiele afdruk vind ik toch het mooist.Een andere stempel op een speciaal stempelkussen gedrukt.Een poosje geleden had ik dit assortiment pearlex poeder gekocht.Eerst gestempeld en daarna de poeder erin gewreven, gaf dit bijzondere resultaat.
Er ligt nog wat poeder op de lap en op de ondergrond is nog een vage afdruk van de vorige stempel te zien.In de museumwinkel van het Stedelijk vond ik laatst dit boek.
Het leek me leuk om daar met onze kleindochter mee aan het werk te gaan.
Zelf maar eens wat met vissen en koraal uitgeprobeerd.
Het is een heerlijk relaxt werkje.Intussen ook met verf op stof bezig geweest.
Deze vis gaat vast weer eens ergens van pas komen.Bovendien is er weer een begin gemaakt met een zeeschildpad.En dan is het alweer avond en hebben we gezelschap bij het kijken naar de zonsondergang.


6 comments:

 1. Bij gebrek aan water is dit een prima bezigheid! Mooi de resultaten met het stempel. Het tekenwerk gaat je ook goed af! Heel interessant het perlpoeder! Ik ken het nog niet.

  ReplyDelete
 2. Wat vervelend dat er zo'n gebrek aan water is. Hoop voor jullie dat het snel gaat regenen. Wat is het weer toch van slag steeds. Hier regent het af en toe, maar dan van die keiharde buien.
  Vind de tempels met dat poeder erg mooi geworden, maar ook de subtiel afdrukken hebben iets. het is net waar voor je het gaat gebruiken.

  ReplyDelete
 3. Lastig ,gebrek aan water ,daar kunnen wij hier ons haast niks bij voorstellen.De waterton en de vijver allebei overstroomd hier ....De poeder vind ik ook erg interessant.......waar kunnen we die kopen ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heb het net voor Hannie opgezocht. Mijn Eigen verkoopt het. Ik heb het in Amerika gekocht bij Amazon, dun kun je een ass, kleinere potjes krijgen.

   Delete
 4. Erika..... wat een mooie naam voor zo'n verwoestende storm.
  Ik zag het op het journaal. Gelukkig bij jullie niet zo erg al zit je om regen te springen.
  Hier valt te veel, zo is het niet eerlijk verdeeld.
  Mooie stempels, maar het valt dus nog niet mee om daar goed mee te stempelen.

  ReplyDelete
 5. Mooi resultaat en bedankt dat je het stap voor stap hebt beschreven. Weerveel van geleerd

  ReplyDelete