My Blog List

Friday, October 16, 2015

SPELEN MET ROEST

De dagen vliegen voorbij en ook al heb ik hier weinig gemeld, toch ben ik erg druk bezig geweest.
Het inschrijvingsformulier voor mijn quilt "Protect our reef"/Bescherm ons rif  is met de bijbehorende foto's ingestuurd voor de tentoonstelling in Taiwan.
Nu afwachten tot 15 november of hij geaccepteerd wordt.

Voor de mola-lezing die ik half november voor de afdeling Zeeland van het Quilteryilde mag houden ben ik door mijn enorme hoeveelheid foto's van de Kuna-indianen  gegaan en kreeg prompt heimwee.
Ben nu bezig met twee "schellekoorden" met molita's  die ik een dezer dagen hier kan laten zien.

Intussen is gisteren de nieuwe Handwerken zonder Grenzen (191) verschenen waarin Maria Schasfoort een erg mooi artikel over me heeft geschreven. Ik werd er helemaal verlegen van.
Het blad zelf heb ik nog niet gezien, maar is onderweg naar Dronten, waar ik het eind volgende week zelf kan bekijken.
Op hun websitehttp://www.handwerkenzondergrenzen.nl staat ook een door mij gemaakt landschaps -quiltje met werkbeschrijving en foto's (dankjewel Maria) dat gedownload kan worden.

Tussen de bedrijven door kon ik het toch niet laten om nog even met roest te spelen.Een poosje geleden had ik met acrylic wax en stempels een rand gemaakt.Het is steeds  een hele klus om het roestpoeder goed op alle afdrukken te krijgen.


Een detail.


Een lapje waar ik al eerder mee bezig was geweest ook van een paar stempelafdrukken voorzien.En tenslotte nog een stempel uitgeprobeerd op een ook al eerder bewerkt lapje.Verroeste knopen van een oude regenjas gaven toch ook maar weinig resultaat.
Dan nog maar eens met theeblaadjes en azijn aan het werk


Al wel wat meer tekening, maar ik ben nog steeds niet tevreden.Tenslotte een thermofax afdruk erover heen.


Met deze laatste twee zie ik wel mogelijkheden.

6 comments:

 1. De laatste zijn prachtig.

  ReplyDelete
 2. Geweldig een artikelen HZG Jammer dat ik geen abonnee meer ben, maar ik ga er zeker naar omkijken in de winkel! Je quilt nar Taiwan, en leuk de lezing in Zeeland! Heel wat om naar uit te kijken, en voor te bereiden!
  Het roesten lukt mij ook nooit echt naar mijn zin, ga toch maar weer met stempel en screen met acrylwax aan de slag!
  Tot ziens in Maastricht!

  ReplyDelete
 3. Gefeliciteerd Els met de publicatie. Hartstikke fijn voor je en wie weet zien wij elkaar in Maastricht.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zou leuk zijn Jo. Ik ben er alle dagen en meestal te vinden bij de inzending van onze FifteenbyFifteen club. Zoniet vraag daar dan even waar ik ben.

   Delete
 4. Wat ben je toch weer heerlijk druk en wat heb je weer prachtige dingen gemaakt! Terecht dat je in de HZG staat! Het zijn ook altijd zulke mooie landschappen!

  ReplyDelete