My Blog List

Friday, September 15, 2017

ALKMAAR: 34e ALGEMENE TENTOONSTELLING QUILTERSGILDE.

Het zijn spannende en angstige weken geweest. 
In de eerste plaats met hurricane Irma die als een categorie 5 (de zwaarste) over de Bovenwindse eilanden kwam en, zoals bij ieder inmiddels wel bekend is, ongelooflijk heeft huisgehouden in het Caribische gebied. 
Ons buureiland St. Maarten is zowat van de kaart geveegd. 
Saba heeft het er wat beter afgebracht, maar ook daar zijn afgewaaide daken en beschadigde huizen te melden.  De natuur heeft eveneens een ongelooflijke klap gehad, maar die herstelt zich weer snel.
We hebben al een aantal orkanen meegemaakt en willen daarom in de hurricane periode, van half augustus tot half oktober, altijd thuis zijn om het huis zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op een evt. catastrofe. Helaas konden we dit keer niet naar huis omdat Gied zijn bestraling nog niet had plaats gevonden en hebben we via internet geprobeerd contact te houden.
Vooral ook met onze zoon die op St. Maarten woont.
Het zijn hele angstige dagen geweest.
Inmiddels weten we dat er wel wat schade aan ons huis is, maar die valt in het niet bij de beelden van St. Maarten. 
Onze zoon heeft inmiddels het eiland, waar water en voedsel steeds schaarser werden, met een militair toestel kunnen verlaten en zit voorlopig even op Curacao.
Of al deze angst nog niet genoeg was kregen we op zaterdag een telefoontje van onze dochter in Frankrijk dat haar huis in brand stond. Het is grotendeels afgebrand.  Inmiddels is gelukkig duidelijk dat de verzekering de schade voor haar rekening neemt en zit ze in een tijdelijke woning.  Dus ook hier wat opluchting.
Aangezien de bestralingsronde voor Gied is afgelopen en de operatie pas voor over 9 weken gepland is hoopten we toch nog een aantal weken naar huis te kunnen.
We zouden vandaag vertrekken, maar helaas is het vliegveld van Sint Maarten nog niet open voor commerciële vluchten en is de eerste rechtstreekse vlucht van KLM pas op 1 oktober. Wij hebben daarvan nog net de laatste twee plaatsen kunnen boeken, tenminste als het vliegverkeer met de kleine Twinotters van St. Maarten naar Saba dan is hersteld.
Daar hopen wij maar op.
Wij zijn intussen weer opgekrabbeld van de enorme angst en zorgen en 
zien het leven weer iets positiever tegemoet.

Het was heerlijk om afgelopen zondag met Ellen even naar de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar te gaan en daar een aantal mensen te ontmoeten en uiteraard niet in de laatste plaats de prachtige werken die daar hingen te bewonderen.
Mijn complimenten aan de organisatie, het was weer erg de moeite waard.
Hieronder een kleine greep.


 

"AVONDSTILTE"  Renie Blom-Boeijenga"TWIN-PEAKS'  Rita Dijkstra-Hesselink"STIJLVOL 2017" 
Groepsquilt 16 personen
Quiltgroep de Lakenquilters Warmond


"JEROM IN EGYPTE"  Anne-Nel Dekker"INDONESISCHE SAWA'S"  Nelleke Kooy"BOGEN" Josée Jacobs"AMISH CIRCLES"  Ingeborg Nyqvist"ZWEVEN"  Jeanette van der Linden"MIDSUMMERNIGHTSDREAM"  Marijke van Welzen"TAKE A NEW ROAD"
Corinne Zambeek-van Hasselt
"REFLECTION OF ELLIE'S LIFE"
Ada de Ruiter-Engwerda"HOUD MIJ VAST"  Marion ten Broeke-Zijlstra"CROSS THE TIME" Suze Termaat"MEISJE VOOR DE SPIEGEL"
Groepsquilt 8 personen, Drachten"ZON OP HET WATER" Nienke Smit
"BROKEN ME"  Lia Meiborg"BOMEN IN EEN (MODDER)PLAS
Corrie van Leeuwen"HERINNERING" Hanneke Nijsse"BESOEK AAN DIE WATERGAT IN ETOSHA
Greetje Hein
"EXPERIE NZ" Liesbeth Wessels
"LEVEN, RAFELS en LIEFDE"
Joke Visch-van de Berg"AFFECTION" Ellen Siemer"ADELE" Mirjam van der Linde"UIT DE LAPPENMAND"
Groepsquilt, 9 personen
Op weg naar Art, groep 5, HarderwijkEn dan gaan we gezellig met de trein weer terug naar Dronten.
Ellen (en Jelly)  heel hartelijk dank voor jullie plezierige gezelschap.
Ik heb genoten.

6 comments:

 1. Els, ik hoop dat de volgende weken je alleen maar voorspoed mag ontvangen

  ReplyDelete
 2. Dat zijn wel heel veel moeilijke dingen tegelijkertijd. Ik wens jou en je hele familie alle goeds.

  ReplyDelete
 3. Er is jullie de laatste tijd helaas weinig narigheid bespaard gebleven. Wat een veerkracht als je dan weer kunt zeggen "We zijn weer een beetje opgekrabbeld en zien de toekomst weer positief tegemoet". Ik wens jullie heel veel goeds toe in de nabije toekomst!!

  ReplyDelete
 4. Wat een spannende tijd en wat fijn om toch nog zo positief te zijn. Hulde en sterkte. Ik hoop van harte dat het goed gaat met jou en allen die je zo lief zijn.

  ReplyDelete
 5. Heel veel sterkte !! Hopelijk valt het op Saba mee. Ik wens jullie een goede reis en hoop dat iedereen weer ern mooie woonplek vindt.

  ReplyDelete
 6. Het waren zeker zeer enerverende weken voor jullie! Gelukkig heb deze tijd met mooie dingen een beetje kunnen combineren ,om je zinnen wat te verzetten.
  De tt. In Alkmaar was zeker de moeite waard. Veel moois gezien , niet zoveel bekenden, maar ik was op donderdag,vanwege werkzaamheden bij de NS . Maar toch genoten!

  ReplyDelete