My Blog List

Tuesday, June 30, 2020

VAN ALLES WAT


Afgelopen weekend kregen we van het eilandbestuur bericht dat onze grenzen, voor bezoekers van buitenaf, voorlopig gesloten blijven tot 1 oktober.
Eilandbewoners mogen wel op vakantie, maar mocht er zich iets voordoen, is het niet vanzelfsprekend dat men terug kan komen en moet er een schriftelijk verzoek worden ingediend.
Bovendien moet men bij terugkeer 14 dagen verplicht in quarantaine.
Daar komt nog bij dat er amper vlieg- en helemaal geen boot-verkeer is.
Dit alles vanwege het feit dat St. Maarten zijn vliegveld gaat openstellen voor vluchten vanuit Amerika en Europa en men op een van onze nabijgelegen eilanden door zo'n openstelling meteen meer dan 80 nieuwe covid19 gevallen heeft gekregen.
Wij blijven dus de komende maanden maar gewoon thuis.

In elk geval alle tijd om van alles af te werken.
Dat moest nog steeds gebeuren met een aantal van mijn tulpenquilts.
Normaal gesproken werk ik een quilt altijd meteen af, maar aangezien ik deze allemaal precies in dezelfde afmeting wilde hebben, was het er tot nog toe niet van gekomen.Vriendin Mieke was zo lief om me te helpen ze zeer secuur op maat te snijden en daarna kon ik aan het werk om de "facing" en een tunnel te maken.
Dit is de laatste van de vier. (pffffff)
Nu nog alle 9 voorzien van een label met naam en titel.Intussen ook weer een werk opgepakt waar ik enkele jaren geleden in Nederland aan ben begonnen.
Natte Senseo koffie-pads op een witte lap katoen.......... werden geborduurde achterhoofdjes.


Langzaam aan werden alle vlakjes opgevuld......... maar er ontbrak er nog steeds eentje........ die nu ook eindelijk is geborduurd.Helaas blijkt er op de een of andere manier een vreemde cirkel van roest in te zijn gekomen, die ik moeilijk kan verwijderen.
Daar moet nu nog een oplossing voor worden gevonden, dus wordt vervolgd.Op dinsdagochtend gaan we nog steeds net een klein groepje dames
schilderen en zwemmen in de Cove Bay.Ik ben al heel lang een groot bewonderaar van het prachtige kleurrijke werk van Carol Nelson
en besloot als kleurenstudie een van haar geologische werken na te schilderen.


Het vordert gestaag.We genieten ook ten volle van onze Angel trumpet flowers...


... en de arme lui's orchidee.


2 comments:

  1. Wat jammer en vervelend van de hernieuwde maatregelen! Maar gelukkig heb je veel omhanden , vooral je koffiepads werken zien er fraai uit, het schilderij is is fantastisch! En met zo'n prachtige tropische tuin is je uitzicht geweldig! nog even volhouden !

    ReplyDelete
  2. Zeker niet leuk dat de maatregelen teruggedraaid zijn, dat is iets waar ik ook steeds bang voor ben....vakantiegangers die hier het virus naar toe brengen....Je hebt nog steeds iets te doen en dat is een uitkomst in deze tijd. Creatief als altijd...!

    ReplyDelete