My Blog List

Tuesday, August 16, 2022

ZONNE PRINTS


Bij het opruimen van mijn atelier i.v.m. ons vertrek kwam ik nog wat restjes aangelengde verf tegen.
Op FB was ik geïnspireerd geraakt door prachtige zonne-prints van zowel Chantal als Janny. Aangezien de zon scheen kon ik het niet laten om de restjes daarvoor nog even te gebruiken.
 


Met een pipetje de verf aangebracht op erg goed natgemaakte lappen katoen.Bladeren en bloemen erop.Nog maar eentje. Eigenlijk vind ik de lap zo al prachtig.Ook deze ligt goed vol.
Helaas op het moment dat ik klaar was ging er een grote wolk voor de zon, die daarna de hele middag niet meer tevoorschijn kwam.
Ik was dus heel benieuwd wat ik de volgende ochtend zou aantreffen.Daar was ik niet ontevreden over. Kennelijk doet de tropische UV straling ook nog voldoende zijn
werk.Mooie details.


Ook hier was ik best blij mee.Nog meer details.


Aangezien de zon de volgende dag wel scheen, kon ik het niet laten om het nog een keer te proberenHet voorbereidende werk.Nu leg ik er ook wat foam figuurtjes op.


Nog een andere samenstelling.Ik geloof dat ik de eerste serie zelfs nog mooier vind.Maar eens kijken wat ik hiermee kan doen als we eind september weer thuis zijn.Aangezien we in het orkaan seizoen afwezig zijn, moest al mijn werk uit mijn galerie, voor de zekerheid, in plastic worden gepakt.
Een heel karwei.Uiteindelijk nog een extra laag plastic eroverheen.
In 2017, tijdens hurricane Irma, was de deur van mijn atelier opengewaaid en zijn, dankzij deze manier van inpakken, mijn quilts gespaard gebleven.Nog even een mooie avondlucht....... en dan wordt het tijd om voorlopig afscheid te nemen.
Tot over een poosje!

3 comments:

 1. Schitterend je zonneprints.Een leuke bezigheid , vooral je eerste lappen zijn prachtig! De vage afdrukken , heel mysterieus!
  Goed om alle quilts zo in te pakken, je weet maar nooit?
  Een fraaie zonsondergang tot slot! Goede reis!

  ReplyDelete
 2. Leuk hè, dat zonprinten !!! (en zo simpel)

  ReplyDelete
 3. Wat gooeeddd.....!

  ReplyDelete