My Blog List

Monday, December 26, 2022

KERSTMARKT EN EXPERIMENTEREN

Inmiddels is Kerst alweer bijna voorbij en zijn we op weg naar het einde van het jaar.

Maar onze Santa mag nog even blijven staan om de visite en vooral ook de dames van de thuiszorg te begroetenVoorafgaand aan Kerst hadden we in Windwardside nog een kleine Kerstmarkt "Jingle mingle" genaamd.
Ik overzie mijn tafel....... die net te klein was, maar mijn buurvrouw, die ruimte over had, bood deze aan om mijn mola's. applique-tasjes en kaarten neer te zetten.Gelukkig komt er snel schaduw opzetten, want in de zon is het te heet om lang te blijven staan.... dus maar even een praatje bij de buurvrouw.Tot mijn verrassing hebben Gied en onze zoon Michiel intussen een engel gemaakt, die plotseling in de kerstboom hangt.
Een goede kijker ziet waarschijnlijk een bekend gezicht.Ik heb mezelf voor de Kerst 2 boeken cadeau gedaan.
Met dit boek ga ik, in mijn weinige vrije uurtjes, aan de slag.Een lap katoen in een mengsel van pvc lijm en water gedrenkt en stevig uitgewrongen.
Dat moet een tijdje drogen...... waarna ik met mijn tweede boek aan de slag ga.De schetsboeken komen weer tevoorschijn...... en ik blijf mijn schaduw figuurtjes trouw.Nog eentje.Na drogen wordt de lap met een stoomstrijkijzer stevig plat gestreken.
De kreukels die er in blijven zitten omdat hij niet vlak is gedroogd, zijn bedoeld om meer textuur te geven.De lap wordt weer ingestreken met het aangelengde lijmmengsel en dan komen er stroken vloeipapier op.Met het boek ernaast strijk ik deze repen weer met hetzelfde mengsel op de lap vast.Daarna wordt er, met stroken ingeknipt en opgerold verbandgaas,
nog meer structuur aangebracht.Ik heb inmiddels twee lappen die bijna droog zijn.
Nu kan ik verder.
Wordt dus vervolgd...

2 comments:

 1. Wat een ontzettend leuk experiment. Ik ben nu al benieuwd hoe je verder gaat met deze lap. Kun je er nog op borduren of naaien?

  ReplyDelete
 2. Een erg leuk experiment! En bijzonder, de kerstmarkt in de zon!
  Je schaduwfiguren blijven boeien!
  Ook super je nieuwe boeken! Het eerste heb ik meteen besteld!
  Veel succes! En een mooi 2023 ! Hopelijk in goede gezondheid !

  ReplyDelete