My Blog List

Monday, December 12, 2022

SABA/IERLAND LANDSCHAP

 Even geleden werd ik door iemand, die al een poos hier op het eiland werkt, gevraagd of ik een quilt kon maken voor haar pas geboren nichtje in Ierland.

Ze is zelf Ierse en wilde graag een verbinding tussen Saba en Ierland vastgelegd. De opdracht kwam n.a.v. een landschap dat ik eerder dit jaar gemaakt had voor iemand die van het eiland vertrok en ze wilde een beetje diezelfde kleuren.

Ik vroeg haar wat foto's te sturen en al snel kwamen o.a. de onderstaande plaatjes.


Ierland staat bekend om zijn schapen.Hun huis


Bomen voor hun huis.Eens even kijken of ik wat met de schapen kan.
Gelukkig heb ik nog wat echte schapenwol.Ze wilde de naam van het nichtje AVA graag vermeld zien.
Ik stuurde haar dit voorlopige ontwerp toe en daar was ze enthousiast over.Dan kan ik aan de gang met de stoffen voor de ondergrond.Dit wordt het voor het Saba-gedeelte........ en inmiddels is ook de Ierland ondergrond, vooral veel groen, al aan Saba vastgezet.Een sjabloon van onze Sabaanse "gingerbread" dakversiering op witte katoen 
gespeld en met een soldeerbout de gaatjes erin gebrand.Met potlood overgetrokken en uitgeknipt.Dat geeft al een leuk resultaat.
Dan kan de palmboom met vliesofix worden vastgestreken.Met wat uitgeplozen tussenvulling maak ik de wolk die, vanwege het regenwoud, bijna altijd rondom ons eiland hangt. Ik plak hem met wat gelmedium vast.Dan is het huis aan de beurt.
Na diverse foto-kopieën gemaakt te hebben heb ik het juiste formaat, wat met een lichtbak wordt overgetrokken op witte katoen.Het schilderen kan beginnen. Het is toch te blauw geworden, dus verf ik het later nog eens over.Maar eerst het Sabaanse huisje.Het krijgt al een beetje gestalte.Nu oefenen met de namen.Gelukkig heb ik wat verschillende soorten letter-sjablonen.


Het Sabaanse onderwaterleven met koraal van lutrador en puffpasta,
waterplanten van geverfde boombast en tenslotte verf ik er nog wat visjes op.Intussen zijn. er op het Sabaanse gedeelte ook nog wat rotsen van tyvek verschenen en een gouden zon.Op de originele foto voor het huis zat prominent een hond, die ik heel erg uitvergroot.Ook weer overgetrokken op witte katoen en met een onderlaagje zijn vacht machinaal geborduurd.
Daarna met vliesofix op de quilt gestreken en nog een tweede laag geborduurd.De palmboom wordt met een lichtere kleur garen van nerven voorzien.
Nog een typisch Sabaans dorpje met kerk

De schapenwol met de hand stevig vastgezet evenals de kop van zwart vilt.
Nu moeten de bomen nog worden aangebracht.Fijn geknipt borduurgaren met chiffon eroverheen.Nog een wat grotere.Het Sabaanse deel krijgt wat boompjes van groene lontwol.Inmiddels dringt de tijd.
Nog even stevig op een ondergrond vastspelden en met een plantenspuit natmaken.
Dan mag het een nachtje drogen zodat het mooi vlak wordt.De volgende ochtend snel de afwerkbiezen, tunnels en label op de achterkant met de hand vastgenaaid.
Mijn laatste steek doe ik precies 10 minuten voordat de quilt wordt opgehaald.
Nog net even tijd om een foto te maken en dan mag hij mee met de zeer enthousiaste opdrachtgeefster.

Afmeting 60 x 70 cm.

Nu snel voorbereidingen maken voor de Kerstmarkt "Jingle mingle"
Intussen heeft Gied op 2 december "Saba-day" een onderscheiding ontvangen voor al het werk dat hij de afgelopen 35 jaar voor Saba heeft gedaan.
Het was een emotionele belevenis.

2 comments:

 1. Geweldig voor Gied! Van harte proficiat! Is zeker een onderscheiding waard!
  En wat een schattig quilt je voor de Ierse baby! Een mooie samenvoeging ..

  ReplyDelete
 2. Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak.
  1) Liefdespreuken
  2) Verloren liefdespreuken
  3) Echtscheidingsspreuken
  4) Huwelijksspreuken
  5) Bindende spreuk.
  6) Verbreekspreuken
  7) Verban een geliefde uit het verleden
  8.) U wilt promotie maken in uw kantoor
  9) je geliefde willen bevredigen
  10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt
  Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing
  via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

  ReplyDelete