My Blog List

Friday, August 3, 2012

DE LAATSTE LOODJES

EGYPTE nadert zijn voltooïng. Vandaag nog wat detailfoto's.

Ik leer van deze cursus wel erg secuur werken. De laatste twee dagen heeft de quilt liggen "blocken" (heb geen idee hoe je dat in het Nederlands zegt) d.w.z. ik heb hem op een oude deken gespeld en met een plantenspuit nat gemaakt om hem glad en mooi in vorm te krijgen. Kreeg wel even de schrik van mijn leven omdat ik plotseling bang werd dat de diep paars geverfde "ganzen" in de bovenrand, uit zouden gaan lopen op de lichte achtergrond. Meteen dus maar bewerkt met de föhn. Het viel gelukkig mee. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets op het allerlaatste moment zou gaan gebeuren!

Intussen een label gemaakt. Heb nog wat moeite met het alfabet van mijn nieuwe machine, dus de tekst maar uit de vrije hand genaaid. Zodra ik weer eens in Nederland ben toch nog maar een extra proeflesje nemen.


De bies eromheen, zelfs eerst gespeld en geregen, voordat hij werd vastgenaaid


en nu is het tijd voor de kraaltjes

1 comment:

  1. Dat blokken zoals jij dat noemt heb ik nog nooit gehoord. En wat een werk maak jij ervan. Zelfs rijgen. Als je het goed hebt gemeten is dat toch niet nodig? En zo'n proefles voor de letters ook niet hoor. Pak maar een oude sandwich (ik heb altijd eentje onder mijn tafel liggen) en probeer het daar maar. Dan hoef je niet te wachten totdat je weer in nederland bent.

    ReplyDelete