My Blog List

Monday, September 3, 2012

VERRASSEND RESULTAAT

Het "Schaduw-appliqué" met de tule even terzijde gelegd en snel naar de volgende opdracht. Dat was iets heel anders en bovendien iets waar ik nog nooit van had gehoord, laat staan had gedaan.
Een strook Wunder-Under (soort plakvlieseline) moest met de plakkant naar boven enigszins worden natgemaakt en daarna met een grote kwast worden ingesmeerd met 2 kleuren heel erg verdunde textiel- of acrylverf. Een beetje goud of brons verf toevoegen zou een nog mooier resultaat moeten geven.


Er stond niet bij dat het helemaal zou gaan opkrullen, dus snel vastgezet met alle mogelijke potjes verf.


Heel goed laten drogen en dan kunnen de sjablonen worden uitgeknipt. Ik houd het nog maar even bij de vazen.


De plakkant van het uitgeknipte sjabloon op ondergrond stof leggen (dus de papierkant boven) en met bakpapier eroverheen even goed heet strijken. Op de foto is het bakpapier er al weer af!


Dan wordt het geduld beoefenen want natuurlijk wil je meteen zien hoe het is geworden. Het is echter erg belangrijk om het heel goed af te laten koelen voordat je het papier verwijdert. Het geverfde vlies blijft op het stof over en dat geeft een zeer verrassend resultaat. De ondergrond komt er een beetje doorheen wat het heel speciaal maakt.
Nog maar een vaas erbij.


Ik werd helemaal enthousiast en heb er meteen ook nog maar wat vrouwenfiguurtjes aan toegevoegd. Vanwege de goudverf is het moeilijker te fotograferen, het ziet er in het echt stukken mooier uit.Intussen ligt er al weer iets nieuws af te koelen. Ik kan er geen genoeg van krijgen, vind het werkelijk een prachtige manier om figuren op stof over te brengen. Denk dat de combinatie met paintsticks ook verrassende resultaten op kan leveren.
Dus waarschijnlijk morgen meer.

2 comments:

  1. Een leuke naam Wunder under. Wij noemen het hier vlizofix .Geeft mooie effecten door het schilderen met acrylverf. Net boomschors. Het wordt vooral gebruikt om te appliceren .Omdat het dubbelzijdig kleeft. Je hebt er weer een heel mooie ontwerpen van gemaakt!

    ReplyDelete
  2. Leuk, leuk! En die vazen blijven mooie vormen.
    Vliesofix is een merknaam (van het merk Vlieseline)van dubbelzijdige plakvlies maar is hier zo 'ingeburgerd' dat we alles wat aan 2 kanten plakt vliesofix noemen.

    ReplyDelete