My Blog List

Sunday, February 12, 2012

HAND en MACHINAAL QUILTEN

Na het zijdeverven, maar weer aan het werk geslagen met de volgende cursusopdrachten: het met de hand en machinaal doorquilten van de gestempelde stof. Had ik nu maar eerder naar de opdrachten gekeken want nu bleek dat het gestempelde motief handmatig moest worden doorgetrokken op een stuk niet bedrukte stof en die had ik er allemaal netjes afgeknipt.
Geen nood, weer gewoon een reep stof eraan genaaid. Het met de hand overbrengen van het door te quilten motief was nog een secuur werkje. De eerste lap machinaal doorgenaaid met donkerpaars garen om wat meer contrast te krijgen.


Daarna moesten er 4 blokken aan elkaar worden gezet. Ik had vanwege het Nederlandse molenmotief, er o.a. voor gekozen om op mooie bedrukte wolkenstof te printen. Daar dus nog twee blokken van geknipt, aan elkaar genaaid en weer het motief overgenomen. Dit keer alles met de hand doorgequilt. Een tijdrovend karweitje, maar het is inmiddels klaar en ik krijg steeds meer bewondering voor mensen die op deze manier queen-size quilts maken. Het is werkelijk monnikenwerk.


No comments:

Post a Comment