My Blog List

Sunday, February 19, 2012

WEEKEND WORKSHOP BRENDA BELFIELD

Ik zit nog na te genieten van een ongelooflijk plezierige en inspirerende Mixed media weekend workshop die hier op het eiland werd gegeven door een bekende Amerikaanse kunstenares: Brenda Belfield. Zo'n gelegenheid komt niet zo vaak voor dus had ik me meteen opgegeven.
Twee middagen met een tiental deelnemers heerlijk bezig geweest met acrylverf, collage, stempeltechnieken en allerlei nieuwe soorten gels and mediums. Echt een openbaring. Het was vooral de bedoeling om zo vrij mogelijk, in lagen, te werken en niet bang te zijn om steeds weer delen van je werk opnieuw over te schilderen of met krijt en paletmes te bewerken. Bovendien leerden we met chinese penselen te schilderen, wat ook tot verrassende resultaten leidde.
Er werd aan 3 werkstukken tegelijk gewerkt, waardoor het ene kon drogen terwijl je met een volgend bezig was en je bovendien op die manier steeds weer met andere ogen naar je werk keek. Aan het einde van de rit was het de bedoeling dat er met repen stof en papier een soort lijst werd gemaakt, die bij het inlijsten in een passepartout deel van de compositie zou worden.

Alles kan heerlijk buiten drogen


en ook besproken worden


Brenda BelfieldBlij met het resultaat


Mijn drie eindwerkstukkenNo comments:

Post a Comment